ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ Η ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΣ
ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ η ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ

“Μέγα το κατόρθωμα τό σόν, μέγα και πανάριστον  όντως, σου τό εκνίκημα φύσις γαρ ευπτόητος και ευταπείνωτος, τον αόρατον δράκοντα, το όρος το  μέγα, νουν τόν πολυμήχανον, Μαρίνα σύ αληθώς, είλες ευτελές ώς στρουθίον, και καταπατούσα χορεύεις, νυν μετά Αγγέλων αξιάγαστε.”

Μέσα στην ουράνια παστάδα του νυμφίου Χριστού, «νύμφη περικαλλής», «βασίλισσα πεποικιλμένη», «στολισθείσα φαιδρώς» με την πορφύρα που έβαψε το αίμα της και «τόν παρθενίας χιτώνα, τό σώμα κοσμούσα, χρυσέον ώς ύφασμα», «διπλοίς στεφάνοις κοσμουμένη», ξεχωρίζει η «αμνάς του Ιησού» για της οποίας την καταγωγή και την άθληση «ή των Αντιοχέων πόλις έγκαυχάται», η μεγαλομάρτυς αγία Μαρίνα.


Η Εικόνα της Αγίας Μαρίνας που βλέπετε στην ιστοσελίδα μας ανήκε στην συλλογή του αειμνήστου ιερέως  Νικολάου Α. Πέττα και συντηρήθηκε απο την Φιλής Αποστόλου. Στο κάτω δεξιά άκρο της φέρει ασημένιο μετάλλιο με μικρά τεμάχια ιερών λειψάνων της Μεγαλομάρτυρος. Ειναι έργο αναγγενησιακής Τέχνης  Αγειορείτικου Εργαστηρίου όπως μαρτυρεί και η επιγραφεί η οποία αναφέρει " Εργον Γαβριήλ  Ιερομονάχου Λαμπή. Εν Αγίω  Όρει Σκήτης Αγίας Αννης 1938.

Το ιερόν αυτο κειμήλιο απόκειται στο κειμηλιαρχείο της Ιστορικής οικίας του Μοναχού Παπουλάκου που διεθέτει ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Πέττας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τον εκλεκτό φίλο και συνεργάτη Αρχιμ. Νεκτάριο Πέττα που μου παραχώρησε την υπέροχη αυτη εικόνα της Αγίας Μαρίνας για να δημοσιευτεί για πρώτη φορά απο το 1938. Παρέμεινε για πάνω απο 70 έτη στο κειμηλιοστάσιο πέρα απο τα μάτια οποιουδήποτε και τώρα ήρθε η ώρα Της να μπεί στα σπίτια όλων μας. Με ιδιαίτερη φροντίδα την φωτογραφήσαμε σε υψηλή ανάλυση για να την έχετε. Η ευλογία της επάνω σε όλο τον κόσμο που  πιστεύει την Αγία μας και την τιμά.
Στείλτε μας φωτογραφίες και περιγραφές απο εκκλησίες η χωριά της Αγίας Μαρίνας για να γίνει παρουσίαση τους
Η επισκεψιμότητα απο τις υπόλοιπες σελίδες των Αγίων θα επιτρέψει σε πολύ κόσμο να δει όμορφα μέρη που αγνοεί...

Ευχαριστούμε
ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ αγιου ορουσ